Cart: 0,00 EUR

Shopping Cart is empty

Medence Szalon
A Medence Szalon 2007-ben nyílt meg Makettlabor néven, és 2012-től 2018-ig Medence Szalon & Concept store néven működött tovább.

 

Medence
szalon 2007-2018

 


A Medence Szalon felvállalja a határterületeken mozgó környezettudatos alkotók és alkotásainak bemutatását, népszerűsítését, előadások, kreatív műhelyek szervezését, valamint feladatának tekinti a kortárs művészet és design társadalmi felelősségének és tudástermelő szerepének hangsúlyozását.

2007-ben a Design7 rendezvény keretei közt nyílt
meg a Pipa utca 4. szám alatt lévő alkotóműhely és bemutatóterem, melyet a Medence Csoport a Ferencvárosi Önkormányzat kulturális pályázatán nyert el 10 éves üzemeltetésre. A saját forrásból átalakított és megnyitott tér egy folyton változó és átjárható kommunikációs felület, amely egyszerre működik irodaként, műhelyként, projekttérként, bemutatóteremként és befogadó kiállítótérként.

A Medence szalon utcáról nyíló 60m2-es
kiállítóterme a saját szervezésű programok mellett időszakos kiállítások, prezentációk, előadások, workshopok, sajtótájékoztatók és egyéb események befogadó helyszíneként működik.

A helyi események a művészet- környezet- közösség egységének jegyében az építészet, a craft&design, a felelős környezetkultúra és környezettudatosság, közösségfejlesztés témájához kapcsolódnak.

Ebben a térben van a 2011ben nyílt 16m2-es concept store is, ahol saját és vendégalkotók műalkotásait, bútorait, upcycling termékeit vásárolhatják meg.

A Medence Szalon támogatója a
Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata

A Medence Szalon egy rugalmasan működő, közös alkotótér és platform, amely kortárs művészeti és design projekteknek, a KREatív recycling népszerűsítésének, művészeti kutatómunkának  biztosít helyszínt.
 

érdeklődöm

A HELYSZÍN pdf

eddigi programjaink pdf